Eerstkomende stiltewandeling: nu zondag 26 mei 2024. We verzamelen aan Paddenbroek om 13.30 op het binnenterras van het fiets- en wandelcafé! Heel graag tot daar en dan!

 

Vanaf september 2024 zal het aanbod van de stiltewandelingen een verandering ondergaan. Een update kun je binnenkort hier lezen!

 

Stiltewandeling mei en juni 2024

Wat?
Eén zondag per maand wandelen we samen ongeveer vijf kilometer. Zonder woorden, zonder gsm, zonder media. In stilte. Een stiltewandeling biedt je de tijd en de ruimte, om je even te onttrekken aan de verplichtingen en de beslommeringen van het dagelijkse leven. Het is een moment waarop je met jezelf kan en mag aanwezig zijn, zonder dat je alleen bent. Je komt mogelijk dichter bij jezelf, hoort je eigen stem opnieuw. Het gebeurt dat er iets wordt aangeraakt dat aandacht nodig heeft, gezien wil worden. En/of uitgesproken. Dat is helemaal oké. Het is mijn bevinding dat een stiltewandeling in groep, hoewel voor iedereen een heel persoonlijke ervaring, een unieke dynamiek en kracht in zich draagt. Iets waar je mogelijk door gedragen wordt. Iets wat je kan meenemen. Iets wat blijft nazinderen.

Adres
Plattelandscentrum Paddenbroek - Paddenbroekstraat 12 - 1755 Gooik

Data
24 maart '24
26 mei '24
23 juni '24

Programma en Uur
Samenkomst Paddenbroek (binnenterras) - 13.30u
Aankomen en kennismaken - 13.30u/14u
Begeleide wandeling in stilte - 14u/15.15u
Reflectie, uitwisseling, evaluatie - 15.15u/16u

Prijs
15 euro
Graag reserveren, telefonisch, per mail of stuur een sms
0486.60.74.28
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Goed om weten
Voorzie makkelijke kledij, aangepast aan het weer. Wandelschoenen zijn aangewezen.
Je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn.

 

 

Over wandelen

Eerder per toeval, zijn mijn wandelingen begonnen. Mijn kindertijd bracht ik door op het platteland. Ik groeide op in een tijd waarin van gsm's en computers nog geen sprake was. Buiten spelen was er dan ook heel eigen aan het kind-zijn. Door een verhuis tijdens mijn puberteit, werd het dorp ingeruild voor de stad. Het begrip ruimte kreeg hierdoor een andere invulling. Het buiten zijn, een nieuwe context. Ik verloor mijn voeling met het fietsen van lange afstanden door weer en wind. Met klimmen in holle bomen, waarin vriendschappelijke onderonsjes plaatsvonden. Met de blijdschap van het ongelimiteerd ravotten. Met het plukken van boshyacinten, het vangen van salamanders, het vinden van kogels op de velden.

Sinds enkele jaren kwam, met het ontmoeten van een nieuwe geliefde en het opnieuw verhuizen naar de boerenbuiten, het wandelen. De omgeving verkende ik aanvankelijk en hoofdzakelijk, al lopend. Een passie die ik - hopelijk tijdelijk - moest stilleggen, omwille van diverse blessures. T.a.v. louter en alleen wandelen, ondervond ik dan ook eerst heel wat weerstand. Maar stilaan, al doende, gebeurde er iets onverwacht en verrassend. Meer en meer ontdekte ik dat ik te midden van al dat buiten en net in de beweging van het wandelen, innerlijk sterk in contact kwam met mezelf. Dat wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil, begonnen samen te vallen, in confrontatie met de afwisseling van de seizoenen en alle natuurelementen. Een dankbaar, waardevol en welkom thuiskomen, na lang te zijn weggeweest. Mijn liefde voor beweging en onderweg zijn, voor het natuurlijke, voor taal in woord en beeld, het ontvouwde zich in een andere dimensie en leefde op. Ik kreeg zoveel nieuwe inzichten, deed zoveel andere kennis op. Naast een integratie in mijn eigen proces, werd het ook een manier van werken. Na het stappen van letterlijk honderden en honderden kilometers kan ik stellen dat dit me intussen erg eigen is geworden. En is het idee ontstaan, één en ander met mekaar te combineren. En vooral ook, te delen.

Hiertoe de 'Stiltewandelingen', waarin de focus ligt op het in groep, in stilte te wandelen. Gekoppeld aan reflectie, aan uitwisseling, aan verdieping. En/of de 'Therapeutische wandelingen', die één op één zijn, waarin de therapie/coaching niet plaatsvindt in een praktijkruimte, maar al wandelend in de natuur.