Mwah

Kijk goed naar
vandaag,
morgen ziet er 
weer anders uit.

 

Lucie

Al vanaf het vierde leerjaar wist ik dat ik therapeut wilde worden. Omdat ik nogal idealistisch van aard was, studeerde ik maatschappelijk werk. Na mijn studie verkende ik dat werkveld door voor diverse jobs te kiezen. Tot ik met mijn therapieopleiding kon starten. Ik was blij verrast er een taal te horen, leren kennen, die al altijd in mij aanwezig was, maar die ik niet eerder ergens had horen (uit-)spreken. Ik leerde er de kunst van de gesprekstherapie. Hoe wij, als we kunnen uitdrukken wat we ervaren, in het nabij zijn van de ander, verbinding creëren, met onszelf en met de ander. Jaren later bekwaamde ik me in het lichaams- en energetisch gericht coachen. Ik leerde dat als we de taal van het lichaam beluisteren, als we onze energetische staat van zijn waarnemen, we vaak een directere toegang hebben tot onszelf.

 

Evo

Opleiding

2024: Woord — Academie voor Woord, Dans, Muziek — Gooik
2016: Instrument voor Hulp — ITIP — Nederland
2012: Traject "Ontdek je eigen frequentie" — Filip Lowette — België
2011: Trainersopleiding "Zelfvertrouwen en Assertiviteit" — School voor Zelfvertrouwen — België
2010: Nascholing "Oplossingsgericht Werken" — Nascholingscentrum Maatschappelijk Werk — Nederland
2002: Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie — Kempler Instituut Nederland — Nederland
1999: Academie voor Schrijfkunst (Eerste Jaar) — België
1996: Getuigschrift "Pedagogische Bekwaamheid" — België
1992: Maatschappelijk Werk - Sociaal Cultureel Werk — België

 

Ervaring

Als maatschappelijk werker tewerkgesteld als opvoedster, in het buurtwerk, in een PMS-centrum, in een dienst voor leesbevordering.
Als psychosociaal therapeut tewerkgesteld in een centrum voor relatietherapie en seksualiteit. Eigen zelfstandige praktijk: individuele, relatie- en gezinstherapie. Begeleiding van gesprekken tussen adolescenten en hun ouders. Begeleiden van gespreksgroepen rond hooggevoeligheid. Geven van lezingen over hooggevoeligheid, kinderen met moeilijke ouders en gezond worden. Begeleiding van een praatcafé voor hooggevoeligen. Cursussen 'Hooggevoeligheid', 'Hooggevoeligheid voor gevorderden', 'Van Klacht naar Kracht'. Publicatie van artikels. Vrijwilligerswerk in het Huis van de mens.